Gine Cornelia Pedersen "Vår i det hinsidige", 379,- hos Tanum

Gine Cornelia Pedersen fikk Tarjei Vesaas debutantpris for den kritikerroste romanen «Null» i 2013. I år er hun aktuell med sin tredje roman, «Vår i det hinsidige.»

«Det er så mange bøker som har definert så mye av hvordan jeg ser verden. Det er selvsagt vanskelig å velge én bok, men det er ett verk – som jeg opplever som et komplett kompendium over menneskets natur, overnatur, tro og tvil – et historisk drama, fortellinger om tyranner, antihelter, helter og heltinner. Det er en selvhjelpsbok, kjærlighetsroman, en thriller –  og noe av verdens vakreste poesi finnes i den. Blant annet. Innbundet i ett. Jeg vender stadig tilbake til den og blir aldri ferdig med den: Bibelen.»

Gine Cornelia Pedersen anbefaler:

Roskva Koritzinsky «Jeg har ennå ikke sett verden»

Mona Høvring: «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født»

Clarice Lispector: «Stjernens time»

 

Frederik Svinland "Engelsk tåke", 379,- hos Tanum

Frederik Svindland er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø. Han debuterte med romanen Pelargonia i 2016. Roman nummer to, Engelsk tåke, beskriver et ektepars utfordringer gjennom sønnens øyne.

«Jeg har nok ikke én bok jeg setter over alle andre, men er det én jeg stadig vender tilbake til, og som jeg har like stor glede av å lese nå som jeg hadde i ungdommen, så er det Blåmann av Jens Bjørneboe. De aller fleste bøkene til Bjørneboe er politiske, og av nokså vekslende kvalitet, men denne har ingen agenda utover historien den forteller. Boken beretter om en ensom liten gutt som vokser opp i en småby, og som siden drar til Oslo for å bli kunstner. Det er ikke så mange som kjenner til denne lille boken, og det er blitt sagt at den er forfatterens «minst viktige bok», men jeg synes den er hans beste.»

Frederik Svindland anbefaler:

Ida Hegazi Høyer «Ene skissen»

Hilde Lindsets «Bare de levende trenger å bli husket»

Anne Helene Guddal «Nøkkerosene»

Prableen Kaur "Ferdig med ting", 379,- hos Tanum

Prableen Kaur bemerket seg som en sterk, ung stemme med boken Jeg er Prableen i 2012, og er nå aktuell med sin første roman, Ferdig med ting, som handler om angst.

«Balansekunst av Rohinton Mistry. Vi kommer tett på karakterene som lever i Mumbai og hendelser i Indisk historie. Jeg har lest boka flere ganger. Jeg blir så grepet av karakterene, livene de lever, håpløsheten og gleden de bærer på. Boka er morsom og sår, god og vond. Jeg tar meg i å tenke på hvordan det går med karakterene og hvordan de ville hatt det i dag.»

Prableen Kaur anbefaler:

Kjersti Annesdatter Skomsvold «Barnet»

Inger Bråtveit «Dette er også vatn»

Jonas Hassen Khemiri «Pappaklausulen»