Entusiasmen er ekte når høstnyhetene kommer i butikk. Når vi legger linskjortene nederst i en skuff og klapper fuskepelsen med kalde høsthender. Løper ærender i skinnbukser som endelig ikke føles klistrete klaustrofobiske. Legg tankegangen fra de varme månedene bak deg, sykkelshortsen bakerst i boden – og kom deg ut i høsthverdagen med spennende høstnyheter på kroppen.

 

Store tanker

Høsttrendene for 2019 er en eklektisk miks av den dristige risikotakeren, den sofistikerte arbeidskvinnen og de som foretrekker de minimalistiske klassikerne. En klar gjenganger som funker for alle er kåpen som sitter som skreddersydd, om enn noe overdimensjonert, med vilje. Blant annet Saint Laurent og Loewe viste dem frem på catwalken for AW19 – og nå kan du endelig føle på den ideelle kombinasjonen av komfort og moteriktighet.

Høstsesongen 2019 er ikke tiden for usikkerhet. Moteukene i New York, London, Milano og Paris garanterte for at kvinner kan trå inn i det neste tiåret med den største selvsikkerhet
Vogue

Kåpe fra Bitte Kai Rand

Øredobber fra Gullsmed Heyerdahl

Adidas-sneakers fra YME

Fuskepels fra By Malene Birger

Blazer fra By Malene Birger

Bukse fra By Malene Birger

Michael Kors-solbriller fra Krogh Optikk

Bukse fra Munthe hos Kiman Woman

Lang skjorte fra by TiMo

Bluse fra Camilla Pihl hos Kiman Woman

Bluse fra Mark Kenly Domino Tan hos SVEAN

Genser fra Gerts Oslo hos LARA

Fuskepels fra Stand Studio hos YME

Solbriller fra Prada hos Krogh Optikk

Ørepynt fra Gullsmed Heyerdahl

Turtleneck fra Burberry hos YME

Stilpoeng

Stilpoeng til den som velger en variant i vinnende nyanser av grønt når trærne ikke lenger er det – selv om Instagram-feedene våre kanskje er langt mindre neongrønne enn de var i juli. De grønne trendeplene faller ikke så langt ned til bakken, for fascinasjonen for naturlige jordtoner videreføres med alt fra sensommerlige sandtoner til falmende høstgul. Gjerne i en monokrom, ton-i-ton-sammensetning med skuldre i størrelse 80-tallet.

Høstkulden kommer med mange muligheter. Et høytrendy skinn-på-skinn-antrekk som umulig hadde vært levelig for en måned siden. Store, punkete rutemønstre. En skarp power-suit med preppy preg. Overdimensjonert kåpevarme – eller et av sesongens absolutte høydepunkt: fuskepelsen. Øverst på Karl Johan.

Faux-fur is more than just a trend – it’s prominence on the runways is symptomatic of the fashion world’s growing environmental awareness
Vogue

Foto: Lasse Fløde