Kunsten å falle på Nationaltheatret
28.9 til 31.12

To falmede stjerner på den amerikanske jetset-himmelen prøver å bli stjerner i sine egne liv. En mor og en datter befinner seg i en symbiose av kjærlighet, hat, svart humor og bitende sarkasme. Datteren prøver seg som modell og artist, men blir mest kjent for å være Jacqueline Kennedys eksentriske kusine. Moren har middels suksess som sangerinne. Så forsvinner alt. Skuespillet er skrevet av svenske Sara Stridsberg og regissert av Morten Borgersen. På scenen er skuespillerne Kari Simonsen, Liv Bernhoft Osa og Erland Bakker.

Foto: Nationaltheateret

«12 GODE RÅD *Fra to menn med lav utdanning» på Chat Noir
29.8 til 14.12

Fra alle kanter kommer det råd om hvordan vi burde leve livene våre, men de beste rådene får vi selvfølgelig fra dem som gir flest. Og ingen gir flere råd enn menn med lav utdanning. I den anledning står Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen sammen for aller første gang på scenen. Sannsynligvis ærligere, muligens morsommere og antagelig frekkere enn noen gang før, ifølge dem selv. Etter tv-programmene ”Team Antonsen”, ”Uti vår hage” og ”Tre brødre som ikke er brødre” sier det mye.

 

Lars Vaular på Sentrum Scene
2.11 kl. 19.00

P3s hedersprisvinnende bergenser Lars Vaular har i ti år laget store hits og musikkunst – og nå er han tilbake med den personlige danselåten «Kroppsspråk» og ikke minst tilbake på scenen. Han er en ekte norgesskatt når det kommer til konserter, en publikumsfavoritt som rett opp og ned har herjet hitlistene i årevis. Albumet «Helt om natten, helt om dagen» satte en helt ny standard for norsk hiphop. Vaular transcenderer generasjoner og sjangre, og det har blant annet gitt ham fem Spellemannpriser. Han trenger vel egentlig ingen introduksjon, men nå er det gjort. Du ser han på Sentrum Scene, lørdag 2. november.

Foto: Lars Vaular

Den store kinodagen
2.11

Sett deg godt til rette med popcorn og godt selskap, for første lørdag i november er det klart for hele Norges kinofest! Kinobilletter til halv pris, aktiviteter for kinogjengere i alle aldre, førpremierer, konkurranser og  filmglede på alle kinoer i hele landet.

 

Adventslørdager hos Tanum Karl Johan
30.11, 7. 12 og 14.12 kl. 12.00

Snøfall er tidenes mest sette julekalender på NRK Super og i år er den tilbake, hver kveld frem til jul. Nå kommer også årets julebok: Snøfall høytlesningsbok. Selmas rørende historie kombinert med vakre og stemningsskapende illustrasjoner. Tanum inviterer til høytlesning fra boken, og førjulskos for små og store barn. Vi har boller til alle!

 

«Oslo-filharmonien – Star Wars» i Oslo Konserthus
26. og 27.11

Oslo-Filharmonien feirer et av filmhistoriens mest berømte og mektigste lydspor – live med fullt symfoniorkester. Dirigenten på ferden gjennom sfærene er Lucas Richman. Møt Darth Vader, prinsesse Leia og Luke Skywalker fra George Lucas univers gjennom John Williams stemnings- skapende filmmusikk. Hør lyden av en galakse langt, langt borte. I Oslo.

 

«It was fifty years ago today – Beatles 1969» i Oslo Konserthus
9.11 og 18.1 kl. 19.30

Det har tatt historiefortelleren Tom Mathisen, musikerne Eirikur Hauksson, Kim Wifladt, Frode Vassel, Jonas Groth, Bjørnar Reime Erlandsen og bandet Masters Of The Past hele syv år å spille seg gjennom den uforglemmelige kata- logen The Beatles i Oslo Konserthus. Låt for låt. De har spilt hver eneste live-utgivelse, i kronologisk rekkefølge. Den musikalske reisen avslutter de med låtene fra det siste året The Beatles var samlet i studio. Året 1969. De fire musikerne fra Liverpool ville finne tilbake til røttene sine og spilte inn et nytt album mens de ble filmet. Resultatet ble en dokumentasjon av bandets oppløsning. Albumene «Let It Be» og «Abbey Road» ble deres siste.

 

Denne saken og mange andre finner du i Paleet-magasinet som du kan plukke opp i en av butikkene eller serveringsstedene på Paleet.