Bokhandelen i første etasje på Paleet, Tanum Karl Johan, er Norges eneste Tanum-butikk. Bokhandelen har en lang historie og har ligget på Karl Johan siden 1880. Den er verdt et besøk – ikke minst for å møte de entusiastiske og kunnskapsrike ansatte med førstehåndskunnskap til det beste innen litteratur. Vi har fått to av dem til å gi oss sine beste boktips til sommeren!

Iver sine tre boktips til sommeren:

Tanum-ansatt Iver Høy anbefaler entusiastisk to barnebøker og en som treffer både tenåringer og voksne midt i hjertet, kanskje særlig etter forsommerens store TV-suksess.

Blåhvalen (Kagge forlag):
Dette er en barnebok for barn fra 6 til 93 år. En utrolig spennende og vakkert illustrert bok om blåhvalen, det største dyret som noen gang har levd. Boken inneholder fascinerende fakta for liten og stor, sydd mesterlig inn i en blåhvaloppvekst fra den er en 7 meter lang baby.

Kjærlighet er bedre enn ingen kjærlighet (Rose Lagercrantz, Omnipax forlag):
En barnebok for barn i alderen 5-9. Dette er en nydelig bok om vennskap, kjærlighet og et bryllup i Roma. En ganske omfattende bok, men med Eva Erikssons gøyale illustrasjoner er den fin til høytlesning eller litt mer omfattende lesetrening for de som er ferdig med leseløvebøkene.

Conversations with Friends (Sally Rooney):
Mange kjenner nå til Normal People, Rooneys debutbok, som også er veldig bra. Conversations with Friends er lett sommerlesning om smarte damer og passive karer, med nydelige og ganske originale karakteristikker. En litterær tidsmaskin, ung, ujevn, oppfinnsom, freidig, feministisk og klønete. Den er vanskelig å legge fra seg, selv om jeg nok selv aldri har vært så ung og kul som disse folka. Ekstra stemningsfullt er det hvis du lytter til musikkreferansene fortløpende der du streamer musikk.

Vigdis sine tre boktips til sommeren:

Ivers kollega Vigdis Vågen vil anbefale én helt praktisk bok, en roman med et fascinerende persongalleri og en roman hun kaller den perfekte sommerboken.

Opplev Norge (Vigmostad Bjørke):
En praktisk guidebok til opplevelser for hele familien på Norgesferie, særlig aktuell for årets sommerferie.

Eit praktisk menneske (Kjersti Rorgermoen, Kolon forlag):
En fantastisk roman om en kvinne som kjøper seg et forfallent småbruk. Den har et fascinerende persongalleri og boken tar opp temaer som for eksempel hvilket samfunn vi ønsker å leve i.

Sommerboken (Heinesen forlag):
Boken kretser rundt Sophia og hennes farmor som tilbringer sommeren på en øy i den finske skjærgården. Dette er en underfundig og vakker roman – jeg vil til og med si at det er den ultimate sommerboken!