Kjersti Kvamme startet Riccovero Woman i 2002 sammen med mannen Finn Einar fra hjembygda Stryn, og har siden den tid utviklet kolleksjonene som startet med et lite utvalg drakter til å bli en fullsortements damekolleksjon. I tillegg har butikken et stort utvalg klær, dresser, hverdagstøy og tilbehør, til herre. Riccovero er en liten, men stolt og hardtarbeidende skredderbedrift fra Olden som brenner for norsk mote og for å vise bredde og det mangfoldet de skaper her i Norge.

Kvamme mener norsk mote har blitt fantastisk spennende med mange bra merker og dyktige folk – og i Riccovero rendyrker de skredderarven som ligger i veggene i bedriften, samtidig som de jobber kontinuerlig med passform, kvalitet og brukervennlighet.

– Riccovero ble startet i 1986 av Finn Einar Kvamme, men egentlig er vi bygget på en 84 års skredderarv som begynte i 1936. Det var Finn Einars bestefar, Einar Kvamme, som da startet et skredderi i samme bygget i Olden i vakre Nordfjord, hvor vi i dag har vårt hovedkontor. Vi har i dag hovedkontor, butikk, outlet, lager og et skredderi i Olden. Her handler lokale folk, men vi har også tilreisende som kommer ens ærend til oss for å finne et stort og godt utvalg av dress til herre og drakt og kåper spesielt til dame.

Kjøp mindre og i bedre kvalitet, det er bra for miljøet
Kjersti Kvamme

Kjersti Kvamme (t.h) og kollega Inger Johanne Bruland på Riccovero-showroomet i Arbins gate.

Hvem er Riccovero for og hvorfor burde
man komme innom butikken deres i 2. etasje på Paleet?

– Riccovero er for alle som er opptatt av tidsriktig passform, god kvalitet og design. Vi har sofistikerte plagg, plagg som kan vare og fortsatt være moderne i lang tid. Skredderfaget og passform ligger i bunn. Vi har en skandinavisk approach til det moderne og urbane der det klassiske ligger som viktigste element. Vi tror på filosofien om å kjøpe klær som varer og som du føler deg komfortabel i. Kjøp mindre og i bedre kvalitet, det er bra for miljøet.

Hvordan føles det å åpne butikkene igjen nå?

– Herlig! Etter en turbulent koronatid er det godt å komme i gang igjen med en flott høstkolleksjon. Vi er også spesielt glade for å videreføre en snart 85 år gammel bedrift, og med det en av Norges eldste konfeksjonsbedrifter.

Hva er det fineste man kan finne hos Riccovero i høst?

– Kåpene våre! Jeg vet ikke hvilken jeg skal velge. Vi har mange flotte kåper produsert i Europa der skredderhåndtverk og stolthet for faget vises tydelig i plaggene. Med italienske ullstoff i høy kvalitet, er dette plagg vi er veldig stolte av og som jeg føler meg veldig vel i.

Hva definerer høst- og vintermoten i år?

– Lekre beige- og cameltoner som gir en tidløs stil, og som kan kombineres akkurat slik du vil. Ekstra lekkert kombinert med blåmelert og sort. Tidløst, kult og trendy på én gang!

Hva går du helst i selv?

– Black is my happy color! Men i år blir nok camel og navy også favoritter. Lounge-settet i cashmere og jersey cord-jumpsuiten en fantastiske fordi de både er comfy og kule. Ellers sverger jeg til jeans og sort blazer, gjerne med en kul skjorte eller polo i modal – igjen tidløst, trendy og alltid velkledd. Og husk freshe sko!

Hva slags fremtidsutsikter har dere i Riccovero?

Vårt mantra er å lage moderne kvalitetsprodukter bygget på vår skredderarv. Vi vil bare lage disse produktene og kolleksjonene så bra som mulig!