Noen av Oslos beste kjøkkensjefer, kokker og servitører står på fra morgen til kveld for å skape gode matopplevelser på Paleet. Utvalget er unikt, og burde friste de fleste. Kanskje det til og med kan roe ned reiselysten nå som vi i større grad må oppleve byen vår til fordel for feriefavorittene.

 

Benvenuto in Italia

Velkommen til Italia. Francesco hos Pizza Crudo lager den originale, italienske pizzaen med stor lidenskap. Nyt pizza Marinara, pizza al Prosciutto, pizza Margherita og alle de andre genuine, italienske pizzaene den rett fra steinovnen i matkjelleren vår, eller ta den med deg hjem. Det blir kanskje ingen høstferie i Italia i år, men du kan også nyte en lunsj med autentisk, italiensk focaccia laget av Francesco hos Pizza Crudo og shoppe håndplukkede italienske varer som pølser, pasta, risotto, ost og oljer hos THE ROOM i andre etasje! Italienske delikatesser. Øverst på Karl Johan.

Bienvenido a Mexico

Velkommen til Mexico. I første etasje på Paleet, med solrik uteservering så lenge høstsolen tillater det, kan du nyte ekte, mexicansk håndverk med hendene. Sterk mat, sterke farger, sterke drinker. Munnfuller med helgefølelse – hver dag er tacodag på Taqueria. Fra fredag 2. oktober inviterer Taqueria til afterwork! Fra kl. 17 – 20 får du hver fredag taco tasting fra 179,-, hjemmelaget lemonade til bare 60,- og gode tilbud på øl, husets røde og hvite vin. Buen apetito!

Nihon e yōkoso

Velkommen til Japan. Kom innom Sabaki i matkjelleren for ekte, japansk kokkekunst. Øverst på Karl Johan. Man spiser også med øynene – og hos Sabaki får du en visuell og gastronomisk opplevelse av den japanske kokkekulturen. Regnbuedrage i kjent sushi-stil og Wagyu fra Kobe-traktene på Honshu-øya i Japan, for eksempel. Japanske perler på Paleet.

Spis deg verden rundt på Paleet

Hvorfor reise langt når du kan få alt på ett sted. Når du har spist deg gjennom Italia, Mexico og Japan, kan du for eksempel plukke med deg en svensk kanelbulle fra United Bakeries. De bruker alltid kvalitetsråvarer og ekstra lange hviletider i alle bakervarer. Ingen unødige tilsetningsstoffer, de er mer opptatt av god teknikk og tid for å kunne tilby det beste produktet. United Bakeries samarbeider dessuten med det de opplever som to av Oslos beste brennerier, Lippe og KAFFA, når de velger kaffe for sesongen.

Med ideen om kortreist mat i førersetet kan de norske råvarene ta trikken rett fra jorda til Egon-kjøkkenet på Paleet. Der serveres det mat som passer for alle fra en meny i stadig utvikling – og med fristende alternativer som gjør det lett å velge kjøttfritt. Egon holder til i deler av det som en gang i tiden var bolig for Kristianias rikeste mann, Thorvald Meyer. Meyer bygget opp Karl Johans gate 37 etter brannen i 1867, og det ble kalt et ʺbypaleʺ. På Egon kan du nyte mat og drikke i trivelige lokaler, omslynget av bilder fra en fantastisk periode i Oslos historie.

Åpningstider:

Egon: tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 23.30, søndag – mandag kl. 11.00 – 22.00
Pizza Crudo:  mandag – fredag kl. 11 – 19, lørdag kl. 12 – 18
Sabaki: Tirsdag – fredag kl. 11-19 (mandag stengt), lørdag kl. 12-18
Taqueria: mandag – onsdag kl. 11 – 20, torsdag – lørdag kl. 11 – 22
The Room: mandag – fredag kl. 10 – 19, lørdag kl. 10 – 18
United Bakeries: mandag – fredag kl. 8 – 19, lørdag kl. 9 – 18 og søndag kl. 11 – 17