Slottsparken. 

Stikk innom go-to-stedet ditt for favorittkaffen eller legg inn litt ekstra innsats for å finne en ny og kanskje bedre takeaway-favoritt på vei til Slottsparken for en formiddagstur vassende i høstblader. Koble av mellom marsjerende gardister og hunder som leker med pinner. Pust inn frisk høstluft og observer fuglearter såvel som menneskearter – gjerne med en nybakt bolle, en god juice eller en rykende varm kakao fra United Bakeries på Paleet. Slottsplassen 1.

Fuglen.

Hvis det frister mer å sette deg ned et sted, eller varme deg etter den lille lufteturen i hagen til kongefamilien, så har Fuglen kaffe på dagtid og drinker på kveldstid. En deilig storbykombinasjon av vellagede drinker og lyden av biler som suser forbi, inn i Ibsen-tunnelen rett bak Paleet. Ettermiddager blir fort til sene høstkvelder når mørket legger seg så tidlig som nå. Drink-menyen er en nøysommelig utprøvet kombinasjon av klassiske og innovative drinker i regi av Fuglens bartender. Universitetsgata 2.

Kåpe fra By Malene Birger

Gummistøvler fra Ilse Jacobsen

Vest fra Arnie Says hos Kiman Woman

Skjortejakke fra Second Female hos Kiman Woman

Sneakers fra New Balance hos YME

Blazer fra Joseph Ribkoff hos Trent & Trent

Bukser fra Fiveunits hos Kiman Woman

Veske fra Acne hos SVEAN

Botanisk hage. 

Et levende museum for alle anledninger: samlingene i Botanisk hage består av fem og et halvt tusen planteslag fra hele verden. Plantene brukes i undervisning, formidling og forskning – og nytes, luktes og ses på av besøkende året rundt. De er del av en kanskje ekstra vakker hage i høstdrakt. Du kommer til å nynne på Cezinando i palmehuset som har fanget klimaene i glassbur: «Botanisk hage, botanisk-tanisk. Botanisk hage. Hele året, daglig vane». Sars’ gate 1.

Deichman Bjørvika.

Oslos nye hovedbibliotek – seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, egen kinosal, scener og verksteder for alle aldersgrupper. Et smeltepunkt for ikke bare mat og litteratur, men mellom by og natur. Utsikten fra kafeen Centropa på taket er imponerende, men innsikten på nye Deichman er uslåelig. En perfekt kombinasjon av kafé, litteratur, kunnskap og kultur. Anne-Cath.Vestlys plass 1.

The Vandelay. 

Hvis du først har vært på eller skal til Deichman, forsvinn inn i det nærmeste du kommer en skikkelig storbyfølelse i Oslo mellom høye strekkodebygninger på vei mot den store, rosa døren som tar deg inn til noe du har sett hundre ganger på Instagram allerede, men som man jo må teste ut selv også. En av byens absolutt beste lunsj-burgere, i følge noen. Som verdenskjente Maaemos lillesøster, vegg i vegg med kjendisrestauranten, er Esben Holmboe Bangs The Vandelay et godt Oslotips for både frokost, brunsj, lunsj og middag. Operagata 30.

Talormade.

Tidligere måtte du vandre videre fra Vandelay i den nye bydelen ved vannet, Oslobukta, for å smake på enda en Instagram-favoritt, men denne høsten åpnet de også i første etasje hos oss på Paleet. Talormade lager alt de serverer; ekstravagante, fargerike, friterte rundinger med hull i midten, fra scratch hver dag, både den ferskbrente kaffen og de håndlagde donut-kunstverkene. Du møter store smil og latter i det glasurrosa lokalet med neonport på Paleet. Karl Johans gate 37 – 43.

Antipodene på Nationaltheatret. 

I 2020 er Antipodene en høyst, kanskje overraskende, gjenkjennelig historie – om tilbaketrekning, krisetid og krangling på jobb. Om å fortelle historier. Karakterene «kategoriserer og teoretiserer historiefortellingens noble kunst – i det som utarter til tidenes lengste møte. Alt mens verden utenfor er i ferd med å gå av hengslene». Koble av med en teaterforestilling som kan føles veldig som virkeligheten for tiden. Johanne Dybwads plass 1.

Staycation på Karl Johan Hotell. 

Hvor mye savner du hotellsenger, hotellfrokoster, hotellbarer, hele hotellhelger? Enten du allerede bor i Oslo eller besøker byen som den eneste løsningen på storbyferie i høst, anbefaler vi en staycation hos vår nyrenoverte nabo. Det supersentrale hotellet har 157 rom fordelt over tre bygårder, så du kan få både total stillhet mot bakgården, utsiktsperler mot paradegaten Karl Johan og sidegaten Rosenkrantzgate. Umiddelbar storbynærhet til Stortinget, shoppinghovedgaten, Slottet, Rådhuset og… Paleet. Karl Johans gate 33.

Høstshopping på Paleet. 

Naturligvis. Oslos prisbelønte handlested, med vår store matkjeller, to etasjer med faghandlere og motekonsepter. Trenger du ny høstjakke, en klipp, en paraply, en flaske vin til høstkvelden foran peisen? Nye sko til alt du skal oppleve i Oslo i høst? Karl Johans gate 37-43.