Aud-Kristin er utdannet kunsthistoriker og har i år 25-årsjubileum som ansatt hos Tanum Karl Johan. Hun er særlig opptatt av blant annet kulturminnevern, arkitektur, fotografi og friluftsliv – og passer dermed fint til å daglig jobbe med så mange forskjellige bøker og temaer i den historiske bokhandelen på Paleet.

 

Hei, Aud-Kristin! Hva er det beste med førjuls- og juletiden?

– Stemningen! Det er noe eget med førjulsstemningen hos Tanum og Paleet. Det er hektisk og fint på en og samme tid og så skjer det jo alltid mye spennende og artig i førjulstiden. Jeg startet min arbeidskarriere som julehjelp og posepakker her i november 1995, og dermed har førjulsstemningen hos Tanum blitt en naturlig del av juletradisjonen og juleforberedelsene mine i adventstiden. I årenes løp har adventstiden, for meg personlig, endret seg en del. Fra å være student uten forpliktelser med lange kvelds – og helgevakter og komme hjem til en fiks ferdig jul, til å bli en adventstid preget av forventningsfulle barn, adventskalendere, pepperkakebaking, Lucia-tog, juleavslutninger og samvær med familien. Det blir spennende å se hvordan adventstiden blir i år, men kos med familien uten visir, munnbind og 1-metersregelen skal det bli.

 

Hva ønsker du deg selv til jul i år?

– Dette er kanskje året jeg ønsker at vi alle holder oss friske og får en god julehøytid preget av nærhet og varme. Noen gaveønsker til meg selv har jeg likevel. Parfymen «J’adore» fra Dior fra Kicks håper jeg å finne under treet. Det samme gjelder den nette og pene blazeren «Sofia Blazer» eller den nydelige mohairgenseren «Rory sweater», begge fra Riccovero. Jeg kan jo ikke glemme bøkene, som også står på ønskelisten, til jul. Da vil jeg velge meg noe som både løfter og beriker meg, for eksempel «Retro» (Kagge) – en bok om våre norske designskatter fra 50-, 60- og 70-tallet, «Do You Read Me?» (Gestalten) en herlig bok om bokhandlere fra rundt omkring i verden eller «Min kinesiske farmor – et portrett» (Cappelen Damm), den siste boken fra Lars Saabye Christensen som jeg virkelig gleder meg til å lese.

 

Hva er dine beste julegavetips fra Tanum?

– Det er vanskelig å begrense seg til bare ett gavetips til ham og ett til henne, så jeg drister meg til å komme med to fra hver sin del av butikken. Til ham: «Hugh Johnson`s pocket wine book 2021» og “Verdenshistorie med fortiden som speil” av Terje Tvedt (J.M Stenersen). Til henne: «En skikkelig digg kokebok 2» (sakprosa) og «Årene» av Annie Ernaux (Gyldendal).

Trygg julehandel. Øverst på Karl Johan.

Vi minner om å vaske hendene grundig, holde to meter avstand og bruke munnbind når avstanden ikke kan opprettholdes. Vi ønsker alle en fin vinter og førjulstid – og velkommen til en trygg handel hos oss!

Les mer om smitteverntiltakene vi gjør her.