Et helt bysentrum har jobbet på spreng for å få festivalen på plass, og det er vanvittig stas å se alt engasjement og vilje som rører seg på tvers av handelsforeninger, enkeltaktører og serveringssteder. Det er ingen tvil om at Oslo er klare for aktivitet og «byliv» igjen, sier Eirik Riibe, Daglig leder i Strøksforeningen Karl Johan – en av aktørene bak hovedstadens første byfestival.

I Karl Johans gate holder sommerserveringen åpent hvor du kan nyte deilige retter hver dag. Fredag 24. september fra kl. 16.00 – 18.30 vil det være livemusikk med artistene Tomy, That Guy Espen og Susanne Valerie på en pop-up scene ved sommerserveringen. Her kan du lese mer om hva du kan nyte ute mens musikken setter stemningen midt i byen vår.

Lørdag 25. september fra kl. 10 – 18 flytter mange av butikkene på Paleet ut i telt i Karl Johans gate for Festivalshopping! Her vil du finne klær, sko og tilbehør til gode priser, spennende aktiviteter, servering fra United Bakeries og doughnuts fra Talormade.

Noen av tilbudene: 

Bitte Kai Rand: Archive sale

Trent & Trent: Alle ytterplagg halv pris

Ilse Jacobsen: Skinnjakker før: 3 299,- nå: 1 999,-. Støvletter før: 1 699,- nå: 999,-

Norli: Stort utvalg bøker fra 29,-

By Malene Birger: Opptil 60% på tidligere kolleksjoner. Lodder ut ABI TOTE-veske i sort/hvit til en verdi av 2 599,- (handlende kunder).

Stand up, handelstilbud, FMX-show og Fantorangen!

Med en målsetning om å skape en festival av og for Oslos innbyggere, har hovedfokuset vært å sette lys på alt som lever og rører seg i hovedstaden. Festivalen har hentet inn flere eksterne trekkplastre som Fantorangen fra NRK Super og Vennebyen, samt André Villa sitt legendariske FMX-show som vil finne sted ved fontenen på Youngstorget. I tillegg ønsker vi å feire Oslos mangfoldige kulturliv og handelssteder, sier Fredrik Hagelund,
Prosjektansvarlig for Oslo Byfestival.

Mye har skjedd siden Oslo stengte ned i mars 2020, og det er lett å glemme det tilbudet som finnes i byen vår fra uke til uke. Vi ønsker at programmet under Oslo Byfestival skal representere bredden i byen. Her er det tilbud og aktiviteter for hele familien, og vi tror de aller fleste vil finne noe som både frister og passer inn i timeplanen, sier Riibe.

Fem festivalområder – 100 aktiviteter – 1000 aktører

• Byfestivalen strekker seg fra Youngstorget i øst, mot Oslo S og Karl Johansgate, via Spikersuppa til Aker Brygge og Majorstua i vest. Gjennom hele sentrum vil handelsaktører åpne dørene med tilbud og høstens nyheter, i tillegg til at det settes opp boder og marked på både Oslo S, Karl Johan og i Bogstadveien.

• Onsdag til fredag går majoriteten av byens uteliv sammen om å arrangere Norges største Afterwork. Her kan man velge mellom livemusikk, Stand up-festival, quiz eller bare tradisjonell mat, kollegaer og hygge. Over 20 aktører har meldt seg på arrangementet, så her er det et tilbud for alle.

• Stand up-festival i samarbeid med Reis Deg Komikerklubb i Josefines Park. Her setter vi opp et stort oppvarmet telt med servering i samarbeid med FYR restaurant. Det vil være rundt 20 komikere fordelt på 3 dager, blant annet Jonis Josef, Sofie Frøysaa og Jørgen Evensen.

• Søndag er den store familiedagen med opptil 50 % på kino og en rekke mat- og restaurant tilbud.

• Barnas Arena arrangeres i Spikersuppa, og i tillegg til forestillinger fra NRK Super kan de minste oppleve tivoli, ansiktsmasker, miniforestillinger og morsomme foodtrucks.

• På Youngstorget vil det bli en stor gamingarena i samarbeid med Eldorado gamingsenter og Red Bull. Det blir satt opp et stort gamingtelt på Youngstorget. Her vil det være show og konkurranser fredag og lørdag, samt at vi får besøk av flere profesjonelle gamere.

• André Villa – En av verdens mest kjente FMX-utøvere og resten av verdenseliten i Freestyle Motorcross kommer til byen for å kjøre opp ned på motorsykkel 12 meter over bakken og over et 20 meter langt hopp over fontenen på Youngstorget! I samarbeid med Youngs blir det også uteservering med perfekt utsikt til det som skal skje på Youngstorget, som også inkluderer en unik konsert med Chris Abolade &
Adrian Amara.

For mer informasjonen om hele programmet se www.oslobyfestival.no.

Festivalen er finansiert gjennom støtte fra Oslo Kommune i forbindelse med «Restart Oslo»

 

Vi ønsker dere hjertelig velkommen!